Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΛΕΟ ΜΠΟΥΣΚΑΛΙΑ, Η Αγάπη



Αν και αυτές οι πασχαλινές διακοπές ήταν πιο κουραστικές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια δεν παραπονιέμαι γιατί ξέρω ότι του χρόνου θα είναι ακόμα πιο δύσκολα.
Μια ευχάριστη όμως ασχολία μου ήταν η ανάγνωση του καταπληκτικού βιβλίου του Λέο Μπουσκάλια με τίτλο «Η Αγάπη».
Πρόκειται για ένα βιβλίο που εξετάζει το φαινόμενο της αγάπης σε σχέση με την καθημερινή ζωή. Κατανοεί τις συγχύσεις και τις καταπιέσεις του σημερινού ανθρώπου, πιστεύει, όμως, ότι η αγάπη είναι η απαραίτητη δημιουργική δύναμη για οποιαδήποτε αλλαγή.
Εντοπίζει και καταγράφει τα εμπόδια που υψώνονται μπροστά στην αγάπη και προτείνει για να πέσουν τα τείχη αυτά. Δίνει νέο δυναμισμό στη σημασία του ανθρώπου στη σημερινή κοινωνία και επιμένει ότι η αγάπη δεν είναι απλά ένας δρόμος ή μια φιλοσοφία, αλλά η ίδια η συμμετοχή στην καθημερινή ροή της ζωής. Κι αν τον ακούσουμε προσεχτικά θα μας περάσει σημαντικά μηνύματα όπως:
«Αν νιώθεις κάτι, άσε τους άλλους να ξέρουν αυτό που νιώθεις», «Η αγάπη είναι σαν τον καθρέφτη. Όταν αγαπάς κάποιον γίνεσαι ο δικός του καθρέφτης και αυτός γίνεται ο δικός σου», «Η πραγματική αγάπη πάντοτε δημιουργεί ποτέ δεν καταστρέφει».
«Όταν αγαπάς, παύεις να βρίσκεσαι στο έλεος ανεξέλεγκτων δυνάμεων, γίνεσαι εσύ ο ίδιος μια πανίσχυρη δύναμη».
Ίσως ήταν ένα από τα καλύτερα εφηβικά μυθιστορήματα που έχω διαβάσει και ανεπιφύλαχτα θα το σύστηνα σε κάποιον ο οποίος έχει την κατάλληλη ευαισθησία και έχει νιώσει την αγάπη.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Ο άνθρωπος χρειάζεται να αγαπήσει για να αγαπηθεί».  
                                                              ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ Β1

1 σχόλιο:

  1. Καλωσόρισες, Μαρίνα, στον ιστότοπό ΣΑΣ μ' αυτή την όμορφη αναφορά σ' ένα πραγματικά υπέροχο βιβλίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή