Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Πάνω σε ένα στίχο



Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΚΥΜΑΝΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ   
Ιωακείμ ντι Μπελαί «Heurex qui, comme Ulysse, a fait un beau voyage»
(Ευτυχισμένος όποιος σαν τον Οδυσσέα έκανε ένα ωραίο ταξίδι)
ΓΙΩΡΓΟΣ  ΣΕΦΕΡΗΣ
Ετυχισμένος πο κανε τ ταξίδι το δυσσέα.
Ε
τυχισμένος ν στ ξεκίνημα, νιωθε γερ τν ρματωσι
μι
ς γάπης, πλωμένη μέσα στ κορμί του,
σν τς φλέβες που βουίζει τ αμα.
Μις γάπης μ κατέλυτο ρυθμό, κατανίκητης σν τ
μουσικ
κα παντοτινς
γιατί γεννήθηκε
ταν γεννηθήκαμε κα σν πεθαίνουμε,
ν πεθαίνει, δν τ ξέρουμε οτε μες οτε λλος κανείς.
Παρακαλ τ θε ν μ συντρέξει ν π, σ μι στιγμ
μεγάλης ε
δαιμονίας, ποι εναι ατ γάπη
κάθομαι κάποτε τριγυρισμένος
π τν ξενιτιά, κι κούω
τ
μακριν βούισμά της, σν τν χ τς θάλασσας
πο
σμιξε μ τ νεξήγητο δρολάπι.


Οι    α γ ά π ε ς   του   Β2

H αγάπη της Μαρίας
Η αγάπη προς τους φίλους είναι ακριβή. Ανάλογα με το είδος της αγάπης που προσφέρει ένας άνθρωπος στους φίλους του, τέτοιους φίλους θα βρει. Στη θλίψη, η παρουσία και η αγάπη του φίλου φέρνουν πάντα καλή διάθεση. Βλέποντας έναν φίλο σου χαρούμενο και να χαμογελά νοιώθεις ένα υπέρτατο συναίσθημα που σε γεμίζει ψυχικά. Αυτή είναι η πραγματική φιλική αγάπη. Οι φίλοι είναι οι συγγενείς που διαλέγουμε.
Η αγάπη της Γιώτας
Η αγάπη για την οικογένεια σε γεμίζει χαρά
 σε κάθε σου συμφορά.
Θα σου προσφέρει αγάπη και στοργή
και θα σε προστατεύει από καθετί.
Όλη η οικογένεια ενωμένη
είναι η τεράστια αγκαλιά που σε προσμένει.
Η αγάπη της Μαρίας
Η αγάπη για την πετοσφαίριση με βοηθάει να χαλαρώνω, να ξεσπώ, να ηρεμώ, να διασκεδάζω, να ξεφεύγω. Μέσα από το βόλλεϋ έμαθα ότι ακόμα και όταν χάνεις, στην πραγματικότητα κερδίζεις, εμπειρίες, γνώσεις που θα σε βοηθήσουν στη συνέχεια.
Η αγάπη της Μαργαρίτας
Η αγάπη για τη μουσική μπορεί να γίνει πολύ ισχυρή γιατί βλέπεις μια άλλη πτυχή του εαυτού σου. Βλέπεις έναν άλλο κόσμο, μια άλλη κοινωνία. Όταν θέλεις να ταξιδέψεις , να εκφραστείς, αφήνεις τη μουσική να γίνει ένα με το σώμα σου, η καρδιά σου κλέβει το ρυθμό της και φτάνεις στα πιο απόκρυφα μέρη της ψυχής σου, ανακαλύπτοντας τι ζητάς, ποιος είσαι και που θες να φτάσεις.
Η αγάπη της Ξένιας
Η αγάπη μου για το χορό με κάνει να νοιώθω το όνειρο, ανατριχιάζω και η καρδιά μου χτυπά δυνατά. Πειθαρχώ, θυσιάζω και θυσιάζομαι, γνωρίζω τον εαυτό μου, το σώμα μου, τις δυνατότητες μου. Χορεύοντας, ξαναγεννιέμαι, ξεφεύγοντας από την πραγματικότητα.
Η αγάπη της Νικολέτας
Για τον Αριστοτέλη η φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα. Έτσι πρέπει να είναι η φιλία. Μια ελεύθερη, ναρκωτική ανάγκη να (επι)στρέφεις το ‘’είναι’’ σου, στο απέναντι ΄΄είναι’’, στο απέναντι ΄΄είναι΄΄ που (π)έτυχε να συναντήσεις και να αγαπήσεις ασύστολα σ΄αυτή τη ζωή.
Η αγάπη της Μαρίας
Η αγάπη για ταινίες σε ταξιδεύει σε ένα κόσμο όμορφο, παραμυθένιο, μαγικό. Με τις ιστορίες που ξετυλίγουν , μας γεμίζουν με διάφορα συναισθήματα και με ένα αίσθημα ολοκλήρωσης του εαυτού μας. 
Η αγάπη της Νικολέτας
Μια αγάπη που έχει κατακτήσει μεγάλο μέρος της καρδιάς μου είναι η αγάπη για τους ανθρώπους. Είναι αυτή η επιθυμία να είναι όλοι οι άνθρωποι ευτυχισμένοι. Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ σε όσους με χρειάζονται κι ας μην είναι συγγενείς ή φίλοι. Τους αγαπώ γιατί είναι αδέρφια μου. Γιατί δεν μπορούν να με χωρίσουν από αυτούς ούτε σύνορα ούτε χρώματα ούτε εμφάνιση. Πόση ελευθερία να μη φοβάσαι το συνάνθρωπό σου και να απλώνεις ασυναίσθητα το χέρι για να βοηθήσεις. Και ΑΥΤΗ  Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ. Είναι δικό σου δημιούργημα. Εσύ προκάλεσες το χαμόγελο.Η αγάπη μου αυτή δεν φθείρεται, ούτε τελειώνει. Εύχομαι να μην τελειώσει ποτέ. Γιατί αν σβήσει κι αυτή ποιοι θα ονομάζονται Άνθρωποι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου