Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

THE HUNGER GAMES- ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ (μέρος 1ο)  
SUZANNE COLLINS 


"Welcome to the Hunger Games! And may the odds be ever in your favor!" 

   Στο κοντινό μέλλον, στην περιοχή της Αμερικής, η οποία έχει πλέον καταστραφεί, έχει αναδυθεί το έθνος της Panem , στην οποία υπόκεινται 12 περιοχές, οι οποίες υπακούν στην πρωτεύουσα αυτής, την Capitol. Ως αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης εξέγερσης, συμπεριλαμβανομένης και της κατεστραμμένης πλέον περιοχής 13, κάθε χρόνο διοργανώνονται στην Capitol οι "Αγώνες Πείνας", στους οποίους επιλέγονται οι διοργανωτές επιλέγουν με κλήρωση από κάθε περιοχή ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας 12-18 ετών. Αυτοί που επιλέγονται μεταφέρονται σε μία αρένα όπου θα αγωνιστούν μεταξύ τους. Ο βασικός κανόνας είναι ένας: ο τελευταίος που θα μείνει ζωντανός είναι ο νικητής. 
    Στην περιοχή 12 η δεκαεξάχρονη Katniss αποφασίζει να πάρει τη θέση της δωδεκάχρονης αδερφής της Prim. Μόνο που για την Katniss η συμμετοχή της στους Αγώνες δε σχετίζεται μόνο με την προστασία της αδερφής της. Οφείλει να γυρίσει πίσω, όχι μόνο γιατί το υποσχέθηκε στην Prim, αλλά και γιατί χάρη σε αυτήν επιβιώνει η οικογένεια της μετά τον θάνατο του πατέρα της. 
     


       

       " I don't care if we're rich. I just want you to come home. You will try won't you? Really, really try?  asks Prim. 
       " Really really try. I swear it," Ι  say. And Ι know, because of Prim, Ι have to. 
        
      Ωστόσο η επιβίωση δεν είναι μια απλή υπόθεση. Η Katniss θα βρεθεί αντιμέτωπη με 23 άλλους υποψήφιους, στους οποίους περιλαμβάνονται κάποιοι καλά εκπαιδευμένοι υποψήφιοι που θα είναι δύσκολοι αντίπαλοι, παρόλο που η ίδια συνήθιζε να κυνηγάει κρυφά στο δάσος για να μπορέσει να προσφέρει φαγητό στην οικογένεια της μετά τον θάνατο του πατέρα της. Στις δυσκολίες προστίθενται οι ανασφάλειες, οι φόβοι, οι σκέψεις, ίσως και το επαναστατικό πνεύμα  που διακατέχει καμιά φορά τους έφηβους, η απόφαση των καθοδηγητών της Katniss και του αγοριού που κληρώθηκε από την περιοχή 12 Peeta να τους παρουσιάσουν ως ερωτευμένο ζευγάρι, αλλά και κάποιες ακούσιες πράξεις της Katniss στην αρένα που ίσως φέρουν την αντίδραση της Capitol. Θα καταφέρει η Katniss να νικήσεις τους εβδομηκοστούς τέταρτους Αγώνες Πείνας; 


Το βιβλίο μεταφέρθηκε σε ταινία. 
Σαρίκα Μαρία 
      


1 σχόλιο:

  1. Χαίρομαι που οι καλές φοιτήτριες βλέπουν καλές ταινίες
    και γράφουν στον κήπο των βιβλίων μας!
    Μαρία, προχώρα στους επόμενους αγώνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή