Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΝΙΤΣΕ, 99 μαθήματα καθημερινής φιλοσοφίας




Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: Από την καθημερινή ζωή μέχρι τον κόσμο των επιχειρήσεων, η φιλοσοφία του Νίτσε μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικός σύμβουλος σε κάθε δύσκολη στιγμή. Στα 99 κεφάλαια του βιβλίου αυτού ο Άλλαν Πέρσυ συγκεντρώνει τις πιο καίριες σκέψεις του μεγάλου φιλοσόφου, δείχνοντας πώς μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε σε κάθε στιγμή της ζωής. Μας βοηθάει να παίρνουμε αποφάσεις,να ανακτούμε το θάρρος μας, να ξαναβρίσκουμε τη σωστή πορεία μας, να σταθμίζουμε τη σημασία των όσων μας συμβαίνουν στη διάρκεια της μέρας.


  • Όταν η ζωή μας γεμίζει από νόημα, οι κόποι ξαφνικά δεν είναι κούραση αλλά βήματα απαραίτητα προς το στόχο που είχαμε ορίσει.
  • Ένας αρχαίος κινέζικος θρύλος λέει ότι κάποιος μαθητής ρώτησε το δάσκαλο: ''Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην παράδοση και στην κόλαση;'' Ο δάσκαλος του απάντησε:'' Πολύ μικρή και ωστόσο , έχει μεγάλες συνέπειες. Έλα να σου δείξω την κόλαση''.
  • Αν ένας φίλος σε βλάψει , πες του: '' Σε συγχωρώ γι αυτό που μου έκανες, όμως αυτό που έκανες σε σένα, πώς θα μπορούσα να το συγχωρέσω εγώ;''

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, Β1, Διαβάζοντας ένα βιβλίο για τη φιλοσοφία...μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου